Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: tonijnsalade met linzen.

Nodig voor 1 persoon
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 75 g linzen
- 1 laurierblad
- ½ ui
- 75 g tonijn uit blik
- peterselie, naar smaak
- bieslook, naar smaak
- ½ el citroensap
- ½ el sherryazijn
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Doe de linzen, knoflook, het laurierblad en de halve ui in een grote pan.
Zet het geheel onder water en breng aan de kook. Laat de linzen in 30 minuten gaar worden.
Haal het laurierblad en de ui uit het kookvocht, giet af en bewaar een beetje kookvocht.
Laat de tonijn uitlekken. Maak een dressing van de peterselie, bieslook, citroensap, azijn, mosterd, olijfolie en een klein beetje kookvocht. Meng dit door de tonijn en linzen.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!