Grenzeloos afvallen

04/09/2020 in: Dieet

Handen laptop lijstje

Ik zie haar wekelijks online, mijn lieve cliënt die elders in het land woont. We wonen echt te ver bij elkaar vandaan om elkaar in levende lijve in mijn praktijk te ontmoeten.

Elke week verheug ik me op ons contact via mijn laptop.

Voor ik online ga spreek ik bewust een intentie uit: dat onze verbinding zo goed mogelijk mag zijn en dat ik mag aanvoelen waar ik kan ondersteunen in het proces van mijn cliënt.

Ik log in en zie dat ze plaats genomen heeft in mijn virtuele wachtkamer. “Ha, ze is er al” denk ik. En dan zwaai ik mijn denkbeeldige deur van mijn virtuele praktijk open en begroet haar. “Goedemorgen lieve vrouw, fijn je weer te zien!” 

Een klik via de cyberspace
Ondanks dat ook ik soms het fysieke contact mis met cliënten is dit toch een mooie manier om te verbinden. “Én”, zo zegt mijn client, “anders had ik niet bij jou kunnen zijn vanwege de afstand”. Want we hebben een klik, zeg maar. Er loopt een bijzonder lijntje tussen ons. Onzichtbaar maar duidelijk waarneembaar.

Ze is stoer, mijn cliënt. Het leven is niet aan haar voorbij gegaan in de afgelopen twee jaar. Maar ze staat zo stevig en knokt. Voor zichzelf. Om weer lekker in haar vel te zitten.

Ik kijk naar haar als ze iets deelt vanuit haar leven. Iets dat haar bezighoudt en waar ze niet zo lekker van slaapt. En ik voel haar, dwars door mijn laptop heen.

“Eigenlijk deel ik dit met niemand”, zegt ze. En even is haar sterk-zijn weg, ik zie het gebeuren. Haar energie en woorden veranderen. Ze is kwetsbaar en ik zie haar puurste kant. Het ontroert me zo.

Zelfs in onze cyberspace is sprake van echte verbinding. Mijn virtuele spreekkamer is een veilige plek om even jezelf te kunnen zijn. Ondanks de afstand die we tot elkaar moeten bewaren, is echt contact gelukkig mogelijk.

Zonder grens
Er zijn voor veel cliënten uit het hele land grenzen weggevallen met online afspraken. Geen afstand in kilometers, en geen afstand tot elkaar.

Ook voor mij is het grensoverschrijdend. Ik ontvang nu cliënten uit alle windstreken. Met leuke accenten en nieuwe energie. Een verrijking, voor ons allemaal!


Over de auteur:

Fonny Freek

Fonny is sinds 2011 eigenaar van Balance4ever en consulente van Het 1 op 1 Dieet Heerhugowaard. In haar zoektocht naar het vinden van een balans in een lichter leven studeerde zij voedingsleer, Transformatief Coachen en Onwards Coaching (1o ...