Dieet > 10 tips voor de weg naar succes

10 tips voor de weg naar succes

10 tips voor de weg naar succes

We weten eigenlijk allemaal dat afvallen echt niet altijd makkelijk is. Hoe vaak krijg je niet de opmerking 'je moet gewoon'... minder eten, gezond eten, meer bewegen etc. Als het zo makkelijk was, dan was je niet op zoek (gegaan) naar hulp en hadden we alleen maar slanke mensen op de wereld. Toch?

Natuurlijk moet je het zelf doen, want er bestaat helaas geen wonderpil. Bij The 1:1 Diet doe je dat echter niet alleen, maar samen met een consulent die jou 1 op 1 begeleidt en die jou erdoorheen coacht.

Om tijdens het afvallen nog succesvoller te zijn heb ik hier nog 10 tips voor jou.

1. Verander je mindset
Het is heel logisch dat je denkt in oude patronen. Je hebt tientallen jaren op een bepaalde manier gegeten, dat gaat niet zomaar uit je systeem. Gooi alle excuses aan de kant waardoor je denkt dat het toch niet gaat lukken en ga ervoor! Heb vertrouwen in jezelf.

2. Wat wil je nou echt?
Wat is jouw doel? En dan bedoel ik niet het aantal kilo's, maar wat wil je nou echt? Bepaalde kleding aan? Een bepaald gevoel (terug)hebben? Kijk eens achterin je cliëntmap bij MIND en ga dat eens invullen. Wat is jouw grootste motivatie?

3. Weet wat je gaat doen
Verdiep je in de stappen die gaan volgen, weet wat deze precies inhouden. Wat mag je wel en wat beter niet.

4. Ruim op
Ruim je keukenkastjes en koelkast uit, voor zover dat mogelijk is. Weg met alle kant en klaar producten, we gaan voor vers! Niet meer koken uit pakjes en zakjes. Zorg dat jouw verleidingen uit huis zijn (ja, dat kan ook als je een gezin hebt!).

5. Verzamel recepten per stap
Zorg dat je per stap lekkere recepten hebt klaarliggen. En denk niet alleen aan producten schrappen, maar hoe je dat anders kunt invullen. Dus bijvoorbeeld tortilla wraps vervangen door een groot blad ijsbergsla etc.

6. Maak je weekplanningen
Bij iedere stap zit een pagina waar je jouw weekplanning op kunt maken. Vooral in het begin van een stap is dit handig ter voorbereiding, maar ook wanneer je langere tijd in een stap zit. Op die manier kun je kijken of het nog wel volgens jouw stap gaat.

7. Wees voorbereid
Sluit jezelf eens twee uurtjes op in de keuken en kook vooruit. Een grote pan verse groentesoep (welke groenten dan ook), die je in porties kunt invriezen. Handig voor die hartige trek, of puur als extra voeding tijdens bijvoorbeeld je lunch, maar ook wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

8. Lief zijn voor jezelf
Je kunt niet alles in één keer goed doen en dat hoeft ook niet. Zie je misstapjes dan ook niet als falen, maar als leerproces. Je kunt vallen, maar je moet ook weer opstaan! Wees eerlijk tegen je consulent, niemand begrijpt je beter dan hij/zij en kan je ook weer verder op weg helpen.

9. Weg met die weegschaal
Ga niet iedere dag wegen, maar doe dat één keer in de week. Bij voorkeur alleen bij je consulent. Het kan namelijk erg motiveren, maar ook demotiveren. De weg naar succes heeft veel kronkels en is zelden of nooit een rechte lijn.

10. De allerbelangrijkste
HOU VOL!!

Hoe hoog leg jij de lat?

Hoe hoog leg jij de lat?

Als vrouw willen we allemaal wel de ronde billen van Jennifer Lopez, de strakke buik van Doutzen Kro ...