Stay strong lijstje

Je bent klaar met afvallen. Wow, gefeliciteerd! En natuurlijk ben je super blij met je resultaat en wil je nóóit meer terug naar je oude gewicht.

Inmiddels heb je je hele garderobe vernieuwd, misschien ook een ander kapsel genomen en je voelt je gelukkig en herboren. Maar voor hoelang?

Een mens is gemiddeld zes weken blij met iets. Een nieuwe blouse is na een week of drie al niet meer bijzonder, een nieuwe auto wordt na een maand of drie al ‘gewoon’ en een nieuw huis… oké, een nieuw huis duurt waarschijnlijk nog wel iets langer voordat daar het bijzondere af is. Hoe dan ook, uiteindelijk wordt alles ‘gewoon’. En met je nieuwe figuur gaat dat net zo. Natuurlijk ben je er lang blij mee, maar het gaat wel wennen. Je hebt al je oude kleding vervangen, mensen geven je geen complimentjes meer omdat ze er nu wel aan gewend zijn dat je er geweldig uitziet en dat je niet meer naar de grote maten winkels hoeft, daar sta je zelf al niet meer bij stil.

Dit is precies het moment om alert te blijven en er geen oude gewoontes in te laten sluipen. Blijf foto’s van jezelf nemen en hang die op een voor jou handige plek op (bijvoorbeeld aan de rand van de spiegel, of op de deur van de koelkast) en koop zo nu en dan een nieuw kledingstuk.

Gun jezelf een APK’tje. Spreek af en toe een 1 op 1 moment af met je consulent. Zo blijf je scherp en kan je consulent jou als het nodig is een extra duwtje in de rug geven om vol te houden. En kunnen jullie het er samen over hebben hoe geweldig het is dat je die kilo’s nog steeds kwijt bent.

Blijf je bewust van je nieuwe gewicht en je nieuwe leefstijl. Zo blijf je er ook heel lang blij mee!