Game set match lijstje

In mijn praktijk vergelijk ik afvallen en het aanleren van een gezonde(re) leefstijl vaak met tennissen.

Hulp bij hoe het moet
Als je start met tennissen dan krijg je eerst uitleg hoe je een racket vast moet houden. Hoe je moet slaan. Je voetenwerk is ook belangrijk. En dan natuurlijk de spelregels. Voordat je aan een wedstrijd kunt beginnen is er heel wat voorwerk wat gedaan moet worden. 

Hoe meer je volhoudt, hoe beter het gaat
In het begin zul je regelmatig een bal verkeerd slaan en moet je nog veel nadenken bij wat je doet, maar hoe vaker je traint, hoe beter het je af zal gaan. Je gaat je eerste wedstrijdje winnen en krijgt er steeds meer lol in. Je zelfvertrouwen neemt toe. Hoe langer je traint, hoe beter je wordt. En zelfs professionals op de grote grandslamtoernooien slaan nog wel eens een bal mis.

Met vallen en opstaan
Dat geldt ook voor op gewicht blijven. Je hebt tijdens Het Stappenplan geleerd wat een goed en gezond eetpatroon is. Je weet dus inmiddels hoe het moet, maar ook hiervoor geldt dat dit goed uitvoeren nog wel een dingetje kan zijn. Het is nog niet helemaal je tweede natuur en je zult nog wel eens moeten nadenken bij wat je eet en drinkt. Ongetwijfeld vlieg je nog wel eens uit de bocht en gaat er iets naar binnen wat je je eigenlijk niet had voorgenomen. Probeer daarvan te leren en ga weer verder. Je zult merken dat het je uiteindelijk steeds beter afgaat, ook al is dat met vallen en opstaan. We moeten allemaal eerst leren hoe iets moet, voordat we het ons helemaal eigen kunnen maken.

Geef niet op
Laat je bij de eerste de beste ‘misser’ niet uit het veld slaan, maar pak de draad weer op. Ga de uitdaging aan om te winnen. Je zult zien dat het je op een gegeven moment lukt!

Nou, wat zeg je… durf jij het aan om deze wedstrijd te spelen?

Go for it!