Herfst- en wintermode met vrolijke accenten

27/09/2021 in: Wist je dat

Herfst en Wintermode 2021 2022 lst

De mode voor de herfst- en wintercollectie staat volledig in het teken van dressing-up, uitgaan en sportieve buitenkleding. Opmerkelijk is de centrale rol die is weggelegd voor de kleur groen.

Kleur van hoop

Groen is de kleur van rust en vertrouwen en -  met een verwijzing naar de natuur - ook voor nieuw leven, groei en hoop. Dat is een mooi signaal van de modeontwerpers in deze toch onrustige en onzekere tijd, waar onze samenleving behoefte heeft aan vertrouwen en hoop. De groentinten lopen van felgroen tot donkergroen. Daarnaast is, buiten de traditioneel grijstinten, plaats voor de kleuren rood, helblauw, fuchsia en donkerblauw, zilver en goud.

Trendbreuk

Het modebeeld toont daarmee een breuk met het verleden, waar kleurgebruik in de winter altijd op een  wat laag pitje stond. De minirok is terug voor de winter, nu in combinatie met lange laarzen. Naast de midi en maxi rok, kan daarmee iedere rok deze winter gedragen worden.

Wol en ski wear voeren de boventoon

De winterse elementen zitten voornamelijk in de gepresenteerde materialen. Poncho’s en capes bieden extra bescherming. Slanke wollen jurken en grote gebreide truien zorgen voor de warmte. In de meer sportieve kleding zien we veel leer, rib, tweet en corduroy. Geïnspireerd op de ski mode is er verder ski wear voor dagelijks gebruik, in de vorm van gewatteerde oversized jassen en broeken. Opvallend is de aanwezigheid van nep bont. Nauwelijks nog te onderscheiden van echt bont lijkt dit een revival voor de echte bontliefhebbers.

Prints en pailletten

Over bont gesproken, ook dierenprints zijn deze winter in. Andere prints die de aandacht vragen zijn de Engelse en Schotse ruit, die weer helemaal terug zijn. Dat geldt ook voor de hieraan verwante pied-de-poule, een speels patroon in zwart witte ruit.

Winterwit en variatie

Opvallend is de rol voor winterwit, ook in de schoenen of laarzen. Waar ’s zomers de witte broek en witte overhemden uit de kast komen, is er winterwit voor de komende vorstperiode. Winterwit is gebroken wit ofwel een roomkleur en dus net iets meer gedekt.

Pailletten in goud en zilver zetten her en der een vrolijke accent op kleding, tassen en andere accessoires. Al met al is er deze herfst en winter dus veel kleurvariatie mogelijk. Je hoeft in ieder geval niet langer in het zwart of bruin over straat. Hoe leuk is dat?

Volgende week

Hoe weet je wat het beste bij jouw figuur past? En hoe laat je de sterke kanten van jouw figuur beter naar voren komen? Advies over de lengte van je rok, het dragen van panty’s en leggings, broeken en ondermode.  Kun je beter kiezen voor een top met bonte print of juist voor effen?

Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...