Hoeveel calorieën verbrand je met seks?

11/09/2020 in: Dieet

Overhemd kisses met lijst

Een intiem samenzijn met je partner is niet alleen leuk en aangenaam, het is ook goed voor je gezondheid...

... zo meldt Healthline.com, een toonaangevende Amerikaanse gezondheidssite.

Naast het verhogen van je hartslag, kun je ook nog calorieën verbranden door je uit te kleden, te kussen en alles wat er nog meer gebeurt voor en tijdens de seks. Nieuwsgierig naar de details?

Uitgaande van een vrouw die 75 kilo weegt, zijn hier vier verschillende manieren waarop je calorieën kunt verbranden tijdens de seks.

  • Kussen: 68 calorieën per uur.
  • Masseren: 80 calorieën per uur.
  • Seksuele gemeenschap: gemiddeld 69 calorieën. Al varieert het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens de seks van keer tot keer en ook van ook van persoon tot persoon. Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen de leeftijd van 18 en 35 jaar om één keer per week seks te hebben gedurende een periode van vier weken, terwijl ze een activity tracker droegen om de calorieën in de gaten te houden. Daaruit bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden voor een sessie van 25 minuten, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden.
  • Met kreunen en zuchten (ja écht) kun je daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra bij verbranden, volgens de onderzoekers.

Nieuwsgierig naar hoe dat precies voor jou zit? Sexcalculator.co.uk berekent het aantal calorieën dat wordt verbrand al naar gelang je lichaamsgewicht, de standjes die jullie doen, jouw rol daarin (actief of passief) en de duur ervan. De makers baseren zich daarbij op de zogenaamde MET-methode, een meeteenheid binnen de fysiologie voor de hoeveelheid energie die een bepaalde fysieke inspanning kost ten opzichte van de hoeveelheid benodigde energie in rust. Maar echt wetenschappelijk is de calculator niet, dus neem de uitkomsten niet al te serieus. En het laatste wat we je aanraden is een stopwatch mee te laten lopen tijdens je vrijpartij.

Over de auteur:

José Bernaerts

Gastblogger

José Bernaerts studeerde in 1984 af aan de School voor de Journalistiek en was 18 jaar hoofdredacteur van het tijdschrift Santé (gezondheid & psychologie). Exclusief voor The 1:1 Diet schrijft zij artikelen voor de rubriek Wist je dat?