Reizen maakt hongerig

En dan zijn er ook nog eens allerlei verleidingen die je op je route aantreft, zoals pompstations met instore bakkerij, mini cafetaria’s en niet te vergeten de kiosken op de perrons. Niets is zo funest als, wanneer je trek hebt, de geur van allerlei versgebakken broodjes in je neus krijgen!

Voorbereiding

Probeer je zo goed mogelijk voor te bereiden als je een reis(je) voor de boeg hebt. Ga je met de auto, tank dan voordat je op pad gaat, zodat je niet meteen in de verleiding komt om bij het eerste geknor van je maag de afslag naar de pomp te nemen ‘omdat je moet tanken’ en dingen te kopen waar je naderhand spijt van krijgt. Prettige bijkomstigheid is dat tanken in een stad/dorp goedkoper is dan tanken aan de snelweg en de pompstations vlakbij huis zijn vaak minder uitgebreid qua aanbod van snacks/eten. 

Niet met een lege maag de deur uit

Zorg dat je niet met een lege maag vertrekt en neem van huis iets mee voor onderweg, zoals bijvoorbeeld een ‘ready to drink’ pakje, een gezonde reep of een belegde boterham. Een bakje snacktomaatjes of kleine worteltjes stop je makkelijk in je tas en dat is gezonder snoepen dan de repen die bijna overal bij de kassa’s liggen. Zelfs een bakje met salade is eenvoudig mee te nemen; voor de houdbaarheid is het handig dit in een kleine koel- of diepvriestas te doen.

Ook als je met de trein reist

Dit geldt natuurlijk ook voor reizen met het OV. Ga je met de trein, dan is niets meer frustrerend dan, wachtend op je trein, naast een stalletje te staan waar ze naast koffie ook net alle dingen uitstallen waar jij trek in hebt maar die je beter niet kunt eten. Neem iets gezonds, wat je van huis hebt meegenomen en wees trots op jezelf!

Je kunt jezelf dus prima voorbereiden op een reis(je) zonder dat je met een hongerig gevoel tóch voor de bijl gaat. 

Oh, denk je er ook aan om een flesje water mee te nemen?

Goede reis!


Over de auteur:

Inge Brekvoort

Marketing & Communicatieadviseur