De juiste kleding voor een beter figuur

07/10/2021 in: Wist je dat

Herfst en Wintermode tips lst

Kleding kan zowel camoufleren als accentueren. Wat het beste bij jou past, is afhankelijk van je figuur. Neem niet alle modetrends klakkeloos over, maar leer hoe je de sterke kanten van jouw lichaam naar voren laat komen.

Let op patronen en kleuren

Als je nog wat voller bent, is je lichaamslengte van grote invloed op wat je kunt dragen. Ben je niet zo groot, kijk dan uit met te drukke en te grote patronen. Ze maken je voor het oog niet slanker. Ga voor effen stoffen of kleine, subtiele prints. Om langer te lijken, kies je voor patronen of strepen die altijd in de lengte lopen. Te drukke prints en kleuren zijn niet handig als je klein bent. Dat maakt je gauw gedrongen. Je kunt dan beter effen kleding dragen in één kleur, of met een lichte schakering in vergelijkbare kleurtinten (ton sur ton).

Model rok en roklengte

Een rok en blouse in verschillende kleuren breekt je lichaam in twee helften, waardoor je kleiner lijkt. Wil je langer lijken, kies dan voor een rok net boven de knie of voor één met juist iets meer lengte. Voorkom dat je rok eindigt op je knie, dat ‘breekt’ je benen en doorbreekt een vloeiende lijn naar beneden. Als je klein bent, staat een rok net boven de knie het mooiste. Draag deze ’s winters met een panty met iets minder dernier, zodat je huid wat doorschijnt. Dit kun je combineren met hoge laarzen of schoenen met hak.  Draag geen zware, dikke panty’s, want die vormen letterlijk een blok aan je benen. Laat altijd wat huid zien. Hoe meer je jezelf verpakt, hoe voller je eruitziet. Een wat wijdere rok of A-lijn jurkje is mooi bij brede heupen en volle benen en laat je benen slanker lijken. Heb je volle kuiten draag dan geen rok die net boven de kuiten eindigt. Dan leg je het accent precies daar waar je het niet wilt. Heb je vollere benen en heupen kies dan voor stevige stoffen en geen strakke of glimmende. Draag geen legging en zeker niet onder een rok. Dat maakt je kleiner. 

Broeken

Ben je meer een liefhebber van broeken, ga dan voor een skinny model in een donkere kleur. Een goed aansluitende, strakke broek combineer je met een losvallende top. Een broek met een dunne streep aan de zijkant, of een flared broek (uitlopende pijp) maakt je benen optisch langer en slanker. Draag hem met een schoen of laars met hogere hak.

Een goed figuur begint met goede ondermode 

Bovenmode die jou laat stralen, begint bij goedzittende ondermode. Koop de goede maat, ook in de lingerie. Je wordt niet mooier van knellende kleding of knellend ondergoed. Investeer in corrigerend ondergoed van goede kwaliteit. Dan lijk je gelijk slanker en je rondingen worden vloeiender. Over rondingen gesproken: heb je grote borsten, kies dan voor een open hals. Zowel de V-hals, diepe ronde hals, als een open vierkant zijn prima. Hoog gesloten jurken en coltruien brengen alle aandacht naar je borsten. Steek om die reden ook geen trui of blouse in je broek en kies voor gedekte kleuren.


Over de auteur:

Anuscka van der Horst

Anuscka is sinds 1999 eigenaresse van Slank en Stijlvol in Houten en The 1:1 Diet consulent. Met een achtergrond in mode en styling verzorgt zij sinds 2017 bovendien de make-overs van onze Afslankers en Gewichtsbehouders van het jaar. Daarn ...