Bladharken en stofzuigen zijn je BFF... écht wel!

29/10/2019 in: Beweging

Bladharken

Sommige klusjes, daar kun je echt tegenop zien. En door ze voor je uit te schuiven wordt het er ook niet beter op. Hoe anders wordt het als je gaat tellen hoeveel calorieën je verbrandt met allerlei dagelijkse dingetjes waar je helemaal niet bij stilstaat!

Het is herfst en de bomen verliezen al flink wat bladeren. We hebben het al ‘ns op onze Facebook pagina gezet, maar hier komt ‘ie nog een keertje: wist je dat je met ruim 20 minuten bladharken zomaar even 100 calorieën verbruikt? Joehoe! Denk jij nu ook: ‘Dan ga ik binnenkort nóg een keertje harken’?

Nou, ik heb er nog een paar voor je: stofzuigen zorgt voor ongeveer 200 – 250 calorieën per uur. Badkamer boenen of vloeren dweilen gaat al gauw richting 250 – 300 calorieën. Je auto wassen komt gemiddeld uit rond 200 calorieën per wasbeurt (ik heb net even naar mijn auto gekeken, en dat gaat een hele gezonde wasbeurt worden!).

Gemiddeld
Natuurlijk zijn alle getallen hierboven een gemiddelde. Het hangt heel erg af van allerlei omstandigheden, zoals je geslacht, ben je getraind of loop je na 50 meter wandelen al te hijgen en te puffen, je leeftijd speelt een rol en de ene badkamer is de andere niet. Een balkon van 10 m² vegen of bladharken in een tuin van 4 x 10 mtr. is wat anders dan een tuin van 120 m² onderhouden. Maar goed, het levert je hoe dan ook wat op en dat motiveert, toch? Als je weet dat je er ongemerkt ook nog (extra) calorieën mee verbrandt, dan wordt het toch een ander verhaal.


Inge Brekvoort
Marketing & communicatieadviseur