Dieet > Daarom is hulp bij afvallen essentieel!

Daarom is hulp bij afvallen essentieel!

Daarom is hulp bij afvallen essentieel!

Afvallen kan veel emoties losmaken. Daar waar de een focus heeft op getallen, wordt de ander zich bewust van een kans om een leefstijlverandering door te voeren. Het Stappenplan van Cambridge Weight Plan geeft daarbij veel houvast. Elke stap hoger in het Stappenplan brengt je dichter bij een gezonde leefstijl.

Door de kleine stapjes waarbij er steeds een beetje extra voeding toegevoegd wordt, voelt het veilig aan voor mijn cliënten. Ik loop met veel liefde naast mijn cliënten tijdens dit proces en luister, ondersteun, motiveer en deel mijn kennis over voeding. Naast het afslanken in kledingmaat, groeien mijn cliënten in zelfvertrouwen en zelf-liefde.

Soms ontstaat tijdens deze bewustwording ineens het besef dat er na een periode van samenwerken ook een moment komt dat ze het zelf mogen gaan doen. Op eigen benen staan. En ondanks onze gesprekken en het terugkerende vertrouwen in voeding en de gezonde keuzes die gemaakt worden, slaat de schrikt om het hart. Op eigen benen staan?

En dan gebeurt er iets merkwaardigs. Daar waar mijn lieve cliënt zo vol vertrouwen op weg ging naar ‘een nieuw leven’, vliegt ze ineens uit de bocht. De weegschaal vertelt ons dat ze flink aangekomen is. Het lijkt erop dat ze ineens aan ‘de noodrem’ trekt.

In het gesprek dat volgt blijkt het inderdaad de noodrem te zijn. Ze vertelt dat ze opziet tegen ‘op eigen benen staan’. “Wat moet ik zonder jou en onze wekelijkse contactmomenten? Ik wil je niet loslaten, ik kan je niet loslaten. Stel je voor….” zegt ze. Liever uit de bocht vliegen en lekker blijven komen, dan stabiliseren en afscheid nemen!

Ik leg mijn arm even om haar heen en laat haar voelen dat ik dat best heel goed begrijp. We hebben veel meegemaakt samen en zijn van ver gekomen.

“Het Stappenplan is echt een veilige manier om weer naar een volwaardig- en gevarieerd voedingspatroon te gaan. En de stappen die we gemaakt hebben in jouw bewustwording vormen een mooie basis. Ik laat je niet eerder los totdat we samen het gevoel hebben dat het kan” beloof ik haar.

“Het komt wel goed schatje”, zeg ik er nog even achteraan. Ze lacht en ik zie de opluchting in haar gezicht.

Daar gaat ze weer, met meer vertrouwen en een rechte rug de nieuwe week tegemoet. Ik kijk haar na tot ze de hoek om is. Ik voel me blij dat ik er voor haar kon zijn.  Het 1 op 1 dieet in optima forma!

Grenzeloos afvallen

Grenzeloos afvallen

Ik zie haar wekelijks online, mijn lieve cliënt die elders in het land woont. We wonen echt te ver b ...

Hoe hoog leg jij de lat?

Hoe hoog leg jij de lat?

Als vrouw willen we allemaal wel de ronde billen van Jennifer Lopez, de strakke buik van Doutzen Kro ...