Beste foodlovers, levensgenieters, vrienden en familie,
Het leven bestaat uit keuzes maken en genieten van het leven en van de mensen om je heen. Dit is mijzelf altijd goed afgegaan. De afgelopen 10 jaar bestond onder andere uit studeren, sporten, werken en feestjes, stappen, borrels en etentjes. Het een kwam iets meer naar voren dan het andere. Ofwel er was geen juiste balans! Tot ik geïnspireerd werd door een vriendin. Zij gaf aan te gaan beginnen met Het 1 op 1 Dieet. Het zou je leefstijl aanpassen en op een natuurlijke wijze je laten afvallen op een effectieve manier. Haar verhaal was inspirerend en dat ging mezelf aan het denken zetten.
Na wat research te doen op internet had ik een voedingsdeskundige gevonden die me eventueel zou kunnen begeleiden in Roosendaal, Trudy. Snel een afspraak met haar gemaakt om informatie te krijgen over het dieet. Ze vertelde mij over Het Stappenplan van Het 1 op 1 Dieet, waarbij je steeds meer opbouwt om vast voedsel te eten en je leefstijl aan gaat aanpassen om een gezondere manier van leven aan te wennen. Haar informatie was interessant en ging me nog meer aan het denken zetten.
Maar wanneer is het nu een goed moment om te starten met een dieet? Het schooljaar was bijna voorbij, de zomer zat eraan te komen. Nog een aantal etentjes stonden in de agenda, borrels van het werk, verjaardagen, bbq’s, de zomervakantie. Ofwel elke keer wel een reden om het nog vooruit te schuiven. Uiteindelijk was er een optie om te starten na de zomervakantie, maarja wat komt er dan weer in de agenda voor leuke activiteiten. Oké dan toch in de zomervakantie? Oké ik ging tellen, 1 week verder ben ik dan, 2 weken, 3, 4, 5, 6, 7, 8 oh nee 9 weken verder. En toen ging de knop om, ik ga nu starten, wie weet wat ik dan allemaal al bereikt zou kunnen hebben. Ik stuurde Trudy een bericht en gaf aan dat ik wilde starten met het dieet. Maandag kon ik gelijk terecht. Na de eerste start-weging ben ik een dag later begonnen met het dieet. Deze avond voor de komende tijd mijn laatste biertje gedronken op het terras.
In het begin verloor ik voornamelijk vocht. Geen probleem, ik was er heel erg blij mee, een goede start is het halve werk. Trudy vroeg aan mij wanneer ik er het meeste moeite mee had. Voornamelijk de eerste dag, wennen aan niet meer vast voedsel te eten. Na twee weken mocht ik voor het eerst een reep eten. Dit was heerlijk, eindelijk weer ergens op kunnen kauwen. Mijn eerste reep had ik in 10 stukken gesneden en stukje voor stukje op zitten peuzelen tijdens een serie op Netflix. 125g groente en 125g eiwit per dag. Dit volgehouden tot de zomervakantie. Het vroeg veel discipline van mezelf. Maar het was fijn overal nee tegen te kunnen zeggen. Geen opties tussen wel niet of ja vooruit eentje. Tijdens de zomervakantie goed drie weken naar de Veluwe geweest en daar naast het dieet veel gesport. Op een dag of 4 na de ene dag gaan wandelen en de andere dag naar de sportschool gegaan.
Na terugkomst van vakantie had ik weer een weging bij Trudy en tot mijn verbazing had ik toen mijn eerste doel bereikt. Met een aantal pluimen op zak van Trudy, uiteraard besloten door te gaan met het dieet. Het ging zo goed, dat ik zelf benieuwd was geworden wat ik hieruit zou kunnen halen. Het werk ging weer van start, lesdagen werden weer gevuld met werkzaamheden. Het streven om zoveel mogelijk te blijven sporten wist ik dat ik dit gegeven moment wat soepeler in moest worden. Maar met 4 a 5 keer in de week toch iets te ondernemen was ik nog steeds dik tevreden. Ondertussen mocht ik weer fruit eten en kwamen de eerste boterhammetjes weer op het bord terecht. Na 3 maanden ging ik naar Stap 5. Meer zuivel en graan gaan eten. En dit had invloed op het dieet. Niet erg, het besef kwam bij mij ook dat het een keer moet gaan ophouden. In het sporten had ik wel een switch gemaakt. In de sportschool was ik er achter gekomen dat hardlopen me ook goed afging door het vele wandelen van afgelopen maanden. Richting de herfstvakantie hardlopen opgebouwd naar minstens 5 km per tocht te kunnen lopen had ik mijn volgende doel bereikt. Door de herfstvakantie zou ik mijn consulent 3 weken niet zien.
Begin november had ik weer een weging en had ik aangegeven dat ik niet meer hoefde af te vallen. Toen hebben we besloten naar Stap 6 te gaan. Er kwamen aardappels, rijst of pasta bij op het menu. Welgeteld 19 gram ongekookte rijst ging er de pan in. Ondanks deze stap hoger was ik alsnog afgevallen. Dus kwam de laatste stap van het dieet in zicht. We gingen een aantal onderdelen extra verhogen, twee stukken fruit, een boterham extra deed ik al, maar dubbele aardappels kwamen erbij op een dag. Het doel van de laatste weken was, zorgen dat je geen honger hebt op een dag. En het had effect voor het eerst was ik niet afgevallen sinds de start van het dieet. Nog een week later was ik zelfs aangekomen. Gevoelsmatig was dit toch ergens een domper, terwijl je heel goed weet dat je net als ieder ander mens de rest van je leven gaat schommelen. Maar dit snel achter me gelaten. Het resultaat tot nu toe was bewonderenswaardig goed en ik had nooit verwacht dit te bereiken.
Vrienden vonden het wel tijd worden voor een biertje. Na wekenlang aanhoren dat het onderhand wel weer keer mocht vond ik dit nu zelf ook. Op 7 december kwamen de eerste bubbels en bier weer in het glas. Op mijn behaalde resultaat hebben we geproost! De tijd van balanceren is aangebroken. Gezond en bewust leven wordt er steeds beter ingeslepen. Zoeken naar het punt waar ik niet meer afval en het gewicht ongeveer gelijk blijft. Goed kleden tegen de winterse koud, ik was namelijk iemand die het altijd warm had maar tegenwoordig met een thermoshirt rondloop.
Via deze weg wil ik mijn consulent nogmaals bedanken voor alle leuke gesprekken en wegingen.
Wil je zelf ook een mooi resultaat bereiken en een nieuwe ‘ik’ ontdekken. Neem contact op met een consulent van Het 1 op 1 Dieet.
Heb vertrouwen in jezelf, krijg energie van de positieve wegingen en ga voor een geweldig resultaat!
Groetjes, Devlin Tirions