Groentebroodjes, groentewraps en bloemkoolpizza's

29/11/2019 in: Voeding

Bloemkoolpizza

Volgens de schijf van vijf zouden we met ons allen 250 gram groenten per dag moeten eten. Maar uit landelijk onderzoek komt lang niet iedereen aan 250 gram groenten per dag.

Het lijkt allemaal zo gezond. Bloemkool pizzabodem, spinaziebroodje, groentewraps of een groentecrackers. Maar is het eigenlijk wel gezonder dan een normale pizzabodem of volkoren broodje of volkoren cracker?

Ze liggen in de supermarkt, de spinazie-, bieten- en bloemkoolbroodjes. Ze bestaan voor 35% uit groenten. Ook zag ik groentecrackers en bloemkool pizzabodems. Ik ben eens op onderzoek gegaan en heb de etiketten vergeleken met vergelijkbare producten. Ik vergeleek een bloemkoolbroodje met een volkoren broodje en wat blijkt? In dat bloemkoolbroodje zitten meer vetten (2.0 gram) en suikers (1.5 gram) dan in dat volkoren broodje (0.6 gram vet en 0.1 gram suiker).

Zijn die groente-varianten allemaal wel zoveel gezonder? Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om etiketten te lezen en te vergelijken. Het woord GROENTE pakt natuurlijk meteen en als je het niet beter weet, dan denk je ook dat een groentebroodje gezonder is dan een volkoren product.

Beter kun je gewoon dus gaan voor de volkoren wrap, het volkoren broodje, de volkoren cracker en de zelfgemaakte bloemkool pizzabodem. Is nog lekkerder ook!

Mijn advies: gebruik je verstand en als je het echt niet zeker weet, vergelijk dan de etiketten. Kijk naar de vetten en suikers, die opgeslagen worden als vet. En dat wil je natuurlijk niet!

Hier 3 tips om aan je 250 gram groenten komen:

  • verspreid je groenten over de dag door tussendoor komkommer, wortels of tomaat te eten
  • voeg groenten toe aan je ontbijt of lunch op je volkoren boterham of cracker
  • maak een salade als extraatje bij de warme maaltijd.

Kortom: groenten zijn gezond. Eet 250 gram per dag (het liefst nog meer). Je kunt nooit teveel groenten eten. Groenten zitten vol vitamines, mineralen en vezels. Wist je dat het goed is voor de hormoonhuishouding om veel groenten te eten? Vrouwen in de overgang hebben gemiddeld minder last van de overgangsklachten als ze op een dag 500 gram groenten eten. Met mijn 3 tips kun je dan ook makkelijk aan je 250 gram groenten komen of misschien nog wel meer.

Heel veel succes!


Over de auteur:

Monique Wanmaker-Graver

Cambridge medewerker

Welkom, Zojuist heeft u de eerste stap gezet door af te willen vallen en bij Cambridge Weight Plan informatie in te winnen. * Heeft u de knop om? * Wilt u verantwoord afslanken door middel van een eenvoudig en duidelijk afslankprogramma onder begeleiding van een ervaren consulent? * Bent u klaar voor een nieuw begin? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Mijn naam is Monique Wanmaker-Graver, 36 jaar, gehuwd, 3 kinderen en woonachtig in Winsum.  In februari 2014 ging bij mij de knop om. Ik was klaar met die extra kilo’s en dus klaar voor een nieuw begin, een nieuwe ik. Met Cambridge Weight Plan ben ik 27 kilo afgeslankt en ben ik nog steeds op gewicht! Bent u nieuwsgierig geworden ? Lees dan ook mijn afslankverhaal! Ik ben zó enthousiast geworden door Cambridge Weight Plan dat ik graag andere mensen wil helpen afvallen en hun handvaten wil geven om een gezond gewicht te behouden. Cambridge Weight Plan is een eenvoudig, duidelijk dieet met zichtbaar resultaat. Samen gaan we de strijd tegen de kilo’s aan. Like mijn facebookpagina, zo wordt u op de hoogte gehouden van leuke acties, tips en recepten! Aarzel niet en maak een afspraak! U kunt het ook!