Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: bloemkoolpuree met geraspte kaas.

Nodig voor 1 persoon
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 el olijfolie
- 2 el Griekse yoghurt
- 20 g oude kaas 30+
- Peper
Zo maak je het klaar
Kook de bloemkool gaar en giet het af door een zeef. Laat de
bloemkool goed uitlekken en stamp het daarna fijn.
Voeg de Griekse yoghurt en oude kaas toe en
meng het samen tot een mooie puree. Breng het geheel op smaak met peper.
Lekker met vlees, vis, kip of een vega product.
Tip
Verdeel de overige puree in kleine porties in een
ijsblokjes- of muffinvorm en vries deze in. Zo kun je er later nog een keer van
genieten.
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie groente
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!