Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: bloemkoolpuree met paddenstoelen en mozzarella.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g bloemkool
- 100 g gemengde paddenstoelen, gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g mozzarella, in plakjes
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
- Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of tijm) voor de garnering
Zo maak je het klaar
Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemkool toe.
Kook deze tot ze zacht is. Giet af en zet opzij.
Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan
en bak de fijngehakte knoflook lichtbruin. Voeg de gesneden paddenstoelenmix
toe en bak tot ze zacht zijn en hun vocht hebben vrijgegeven. Breng op smaak
met peper.
Pureer de bloemkool met de staafmixer tot een gladde puree.
Verhit een klein beetje olijfolie in een kleine koekenpan en
laat de mozzarella plakjes smelten tot ze zacht en lichtbruin zijn aan de
onderkant.
Verdeel de puree over een bord en schep hierop de
paddenstoelenmix en leg de gesmolten mozzarella hier overheen.
Garneer voor extra smaak met verse tijm of peterselie.
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!