Bruschetta met tomatensalsa

20 augustus 2025 in
Bruschetta met tomatensalsa
Veerle van den Haak

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: bruschetta met tomatensalsa.

Nodig voor 2 personen

  • 1 volkoren stokbrood
  • olijfolie
  • 150 g (Cherry) tomaatjes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum, gehakt
  • 2 el balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • kruidenzout
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd schuine plakken van het stokbrood.

Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn en laat de andere heel.

Meng de olijfolie en de balsamicoazijn in een kommetje.

Doe hier vervolgens de tomatenblokjes, het gehakte teentje knoflook en de basilicum bij.

Schep alles door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en kruidenzout. Dek het mengsel af met folie en zet het in de koelkast.

Wrijf het stokbrood in met olijfolie en leg voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal na 10 minuten de broodjes uit de oven en wrijf ze in met het andere teentje knoflook.

Beleg de bruschettas met de gemarineerde tomaatjes en genieten maar!

Dit recept bevat per persoon

  • 75 g groente, bereid (1/3 portie)
  • 2 porties graanproducten

Eet smakelijk!