Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: bulgursalade.

Nodig voor 1 persoon
- 100 g bulgur, gekookt (= 33 g onbereid)
- 1 vleestomaat, in stukjes (zonder zaadjes) of 2-3 tasty tom tomaatjes
- ½ komkommer, in stukjes (zonder zaadjes)
- ½ paprika, gegrild in stukjes
- ½ ui, fijngesneden
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie extra vierge
- ½ bos peterselie, fijngesneden
- Peper
Zo maak je het klaar
Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en
laat deze tot lauwwarm afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat, komkommer, paprika en ui in
stukken en voeg deze samen met het citroensap, de tomatenpuree, olie en
peterselie toe aan de bulgur.
Meng het geheel goed door elkaar en breng verder op smaak
met peper en enkele chilivlokken.
Dit recept kun je makkelijk van te voeren bereiden zodat
alle smaken goed in kunnen trekken.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 2 porties aardappel, rijst, pasta
Eet smakelijk!