Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: draadjesvlees zoals oma het maakte.

Nodig voor 4 personen
- 500 g sukadelapjes
- 2 grote uien, in grove stukken
- 750 ml warme bouillon
- 50 ml rode wijnazijn
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Zwolsche stoofkruiden
- 2 laurierblaadjes
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl kruidnagelpoeder
- Bak- en braadproduct naar keuze
- Optioneel: 1 el mosterd om het vlees mee in te smeren
Zo maak je het klaar
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi het met
peper en Zwolse stoofkruiden zonder zout. Smeer het ook in met een beetje
mosterd om het vlees mals te maken.
Zet een grote pan, het liefst met een dikke bodem, op het
vuur en laat de pan goed heet worden.
Verhit het bak- en braadproduct en laat het bruin worden.
Doe het vlees in de pan en bak het om en om mooi bruin.
Zet het vuur lager, haal het vlees uit de pan en leg het op
een bord.
Bak de uien kort aan, voeg er de tomatenpuree aan toe en bak
het even mee.
Voeg nu de warme bouillon, de rode wijnazijn en de
kruiden/specerijen toe en breng aan de kook.
Roer goed door en zorg dat alle aanbaksels van de bodem los
zijn.
Nu mag het vlees weer in de pan.
Breng alles tot net onder het kookpunt en doe de deksel op
de pan.
Laat dit op een klein pitje minimaal 3 uur stoven tot het
vlees mals is en uit elkaar valt.
Tip
Dit
draadjesvlees is heerlijk met rode kool!
Dit recept bevat per persoon
- 50 g groente, bereid (1/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!