Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde courgettes.

Nodig voor 1 persoon
- 1 kleine courgette
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 60 g rundergehakt
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 el tomatenpuree
- 1 tl zoetstof
- 30 g mozzarella of 30+ kaas, geraspt
- Vers gehakte peterselie
- 1 el olijfolie om in te bakken
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de uiteindes van de courgette af en kook de courgettes
2 tot 3 minuten in water met een snufje zout. Laat ze daarna uitlekken, snijd
ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Rul
het gehakt in dezelfde pan en voeg peper en paprikapoeder toe.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en 1 tl zoetstof toe. Doe er
een scheutje water (15 ml) bij en laat het 10 minuten pruttelen. Als laatste
roer je de blokjes tomaat er doorheen.
Schep het mengsel in de uitgeholde courgettes en strooi de
geraspte mozzarella eroverheen.
Zet de courgettes met het mengsel ongeveer 15 minuten in de
oven, tot de kaas gesmolten is.
Als finishing touch strooi je er nog wat verse peterselie
over.
Tip
Je kunt natuurlijk ook vegetarisch gehakt gebruiken.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!