Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: gevulde paprika's met gehakt en bulgur.

Nodig voor 1 persoon
- 11 g bulgur, onbereid
- 1 el olijfolie
- 1 uitje, gesnipperd
- 65 g mager rundergehakt
- 1 flinke tomaat, in blokjes
- 100 g courgette, in blokjes
- Pittige paprikapoeder
- 1 flinke (punt)paprika
- Peper
Zo maak je het klaar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de paprika in de lengte door en verwijder de
zaadlijsten.
Fruit het uitje in een pan met olie. Rul het gehakt. Doe
vervolgens de tomatenblokjes en courgette erbij en maak het op smaak met wat
peper en pittige paprikapoeder.
Roer de bulgur door het gehaktmengsel.
Vul de gehalveerde paprika en zet deze nog circa 25 minuten
in de oven.
Lekker met een frisse groene salade en wat geitenkaas om je
groente- en eiwitportie aan te vullen.
Dit recept bevat per persoon
- 150 g groente, bereid (3/5 portie)
- ½ portie eiwit
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!