Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: groentensalade met gegrilde kip en yoghurtdressing.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g kipfilet, in dunne plakjes gesneden
- 250 g gemengde groenten naar keuze (bijvoorbeeld gemengde sla, tomaten, komkommer, paprika, wortel)
- 1 el olijfolie
- Kruidenzout
Voor de yoghurtdressing
- 150 ml magere kwark
- Beetje olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Verse kruiden naar smaak (peterselie, dille, bieslook), fijngehakt
Zo maak je het klaar
Verhit een grillpan of grill op middelhoog vuur. Snijd de
kipfilet in dunne plakjes en bestrijk met een beetje olijfolie. Kruid met
kruidenzout.
Gril de plakjes kipfilet gedurende 3 tot 4 minuten aan elke
kant tot ze gaan zijn en mooie grillstrepen hebben. Haal de kip van de grill en
laat een paar minuten rusten.
Terwijl de kip rust, maak je een salade met de gekozen
groenten. Voor de yoghurtdressing voeg je alle ingrediënten samen in een
kommetje en roer je dit goed door.
Voeg de kipreepjes toe aan de salade en maak de salade
af met de dressing.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!