Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: hamburger met salade.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g mager rundergehakt
- 150 g ijsbergsla
- 100 g rauwkost, bijvoorbeeld cherrytomaten, komkommer en wortels
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Meng de paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden
door het gehakt en maak er een hamburger van.
Voeg een eetlepel olijfolie toe aan een koekenpan en bak de
burger op middelhoog vuur tot deze gaar is.
Snijd de rauwkost en meng met de ijsbergsla.
Meng een eetlepel olijfolie met de Italiaanse kruiden en
peper naar smaak voor de dressing.
Plaats de gegrilde hamburger op een bord, serveer de
gesneden groenten ernaast en druppel de kruidige dressing met olijfolie over de
salade.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!