Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: homemade cheeseburger met gegrilde groenten.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g mager gehakt, voor 1 hamburger
- 30 g 30+ kaas, geraspt
- 250 g gemengde groenten naar keuze, bijvoorbeeld wortel, courgette en paprika
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- Peper naar smaak
Zo maak je het klaar
Meng het gehakt met de kruiden en peper naar smaak. Kneed
het gehakt tot je een hamburger hebt. Bewaar apart.
Was en snijd de groenten in stukken.
Meng met een beetje olijfolie, peper en eventueel andere
kruiden. Verwarm een grillpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de groenten toe en gril 5 tot 7 minuten. Haal de
groenten uit de pan en leg apart.
Gril nu de hamburger in dezelfde pan, ongeveer 3 tot 4
minuten aan elke kant.
Strooi de geraspte kaas over de hamburger en laat smelten.
Leg de cheeseburger op een bord en serveer met de gegrilde
groenten.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie zuivel
Eet smakelijk!