Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: paprika-chilisoep.

Nodig voor 1 persoon
- 1 rode paprika, in stukjes
- ½ rood pepertje, fijn gesneden, zonder zaadjes
- ½ sjalotje, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- ½ stengel bleekselderij, in reepjes
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 250 ml groentebouillon
- Verse peterselie
- Peper
Zo maak je het klaar
Fruit het sjalotje met de knoflook in de olijfolie in een
pan. Voeg de rest van de groenten toe.
Schenk de bouillon erbij, samen met een laurierblaadje.
Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken.
Haal het laurierblaadje eruit en pureer het mengsel tot een
gladde soep. Maak het op smaak met peper. Garneer met wat verse peterselie.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (½ portie)
Eet smakelijk!