Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: pompoenrisotto met geitenkaas.

Nodig voor 1 persoon
- 375 g flespompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 19 g rijst
- Groentebouillon
- 50 g geitenkaas
- 20 g Parmezaanse kaas
Zo maak je het klaar
Verwijder de zaden van de pompoen en snijd de pompoen in
kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten beetgaar in een pan met water.
Giet het af en zet even apart.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje
olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en bak dit
2 minuten mee.
Meng een kleine eetlepel Groentebouillon met wat water en
schenk een beetje over de risotto. Als het vocht ingetrokken is, voeg je weer
een scheutje bouillon toe. Doe dit net zo lang tot de rijst gaar is.
Als de rijst gaar is, voeg je de pompoen en de Parmezaanse
kaas toe. Meng het geheel goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is.
Als finishing touch kruimel je de geitenkaas over de
risotto. Eet smakelijk!
Tip
Je
kunt ook mozzarella of jonge kaas gebruiken, in plaats van geitenkaas. Check
voor de hoeveelheden je eiwittabel.
Dit recept bevat per persoon
- 250 g groente, bereid (1 portie)
- 1 portie eiwit
- 1 portie aardappelen, rijst, pasta
Eet smakelijk!