Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: runderstoofpotje.

Nodig voor 2 personen
- 250 g magere runderlappen
- 1 winterwortel
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 blaadje laurier
- 1 takje tijm
- 300 ml 1:1 Groentebouillon
- Peper
Zo maak je het klaar
Snijd het rundvlees in gelijkmatige blokjes. Snijd de
tomaten, winterwortel en ui ook in blokjes. Plet de knoflook fijn.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook.
Voeg daarna tomaten, wortel, laurier en tijm toe. Doe na 5 minuten het
rundvlees erbij en bak dit even mee. Blus dit vervolgens af met een beetje
water. Voeg de bouillon toe. Laat dit 2,5 uur langzaam pruttelen.
Als het rundvlees gaar is, op smaak brengen met peper. Voor
2 personen of 2 porties
Dit recept bevat per persoon
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!