Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus.

Nodig voor 1 persoon
- 1 el olijfolie
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde chilipeper
- 1 tl komijnpoeder
- 5 ml rode wijnazijn
- 125 g tomaten, in stukjes
- 125 g half om half gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- Peper
Zo maak je het klaar
Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak
de ui. Bak de knoflook en oregano 1 minuut mee en schep de helft in een kom en
laat het afkoelen.
Voeg de chilipeper en een halve tl komijnpoeder toe aan de
pan en bak dit 30 seconden mee.
Voeg de rode wijnazijn en tomaten toe en laat 30 minuten
zachtjes koken tot de saus dikker is. Breng op smaak met peper.
Haal de pan van het vuur.
Doe het gehakt bij het afgekoelde uienmengsel. Voeg de
paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder en de peterselie toe. Draai balletjes van het
gehakt, ter grootte van een walnoot.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en
bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Schep de gehaktballetjes bij de pittige tomatensaus en
laat het geheel nog 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
Dit recept bevat per persoon
- 125 g groente, bereid (1/2 portie)
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!