Voer jij ook je eigen meeuwen?

28/02/2020 in: Voeding

lijstje meeuwen

In Haarlem hebben we veel overlast van meeuwen. Volgens mij is dat een probleem wat in meerdere steden speelt en komt het menigeen bekend voor.

In Haarlem staat nu dan ook in de plaatselijke verordening dat het verboden is om meeuwen te voeren. Tevens zijn er ondergrondse vuilniscontainers geplaatst. Allemaal om te zorgen dat het voor de meeuwen geen zin heeft om in de stad te blijven. En waarom vertel ik je dit nu?

Knorrende magen
We zijn inmiddels gewend om de hele dag door te eten. Je hebt even last van een knorrende maag en je gooit er meteen wat te eten in. Alles om dat rottige gevoel in je maag te sussen. Maar wat is er nu zo erg aan een knorrende maag? Je gaat er echt niet dood aan. Zeker niet in Nederland. Een land waar de supermarkten uitpuilen van de producten. Waar we kunnen kiezen uit 30 potten jam en 20 soorten pindakaas. Nee omvallen van de honger gaat hier heus niet gebeuren. Nou okay dan, je vindt het een beetje gênant klinken, die knorrende maag, wanneer je in gezelschap bent van anderen. Dat snap ik wel, maar kom op zeg: we zijn allemaal mensen en allemaal hebben we wel eens een knorrende maag in gezelschap. Dat betekent toch niet dat we er gelijk weer eten in moeten gooien?

De hele dag eten
We hebben ons de laatste decennia aangewend om de hele dag door te eten. Net als koeien de hele dag grazen, zitten wij de hele dag door te snaaien. Het gevolg is dat ons lijf daaraan gewend is geraakt. En als je een keertje niet snaait dan begint je lijf daar wel om te zeuren. Het is net als met die meeuwen. Als je je lijf blijft volstoppen met eten en allerhande snacks, dan blijft je lijf erom vragen.

Vaste tijdstippen
Dus stop met het voeren van je eigen meeuwen! Dan houdt je lijf ook vanzelf op met zeuren. En laat ik je vertellen dat dat best lastig is, maar doorzetten wordt beloond. Het helpt als je op vaste tijdstippen gaat eten. Dan went je lichaam daaraan. Als je gewend bent om op vaste tijden te eten, heb je vanzelf minder trek in tussendoortjes. Weet dat tussendoortjes vaak eetlustopwekkend zijn en vaak meer calorieën bevatten dan je denkt.

Mag ik dan nooit meer snacken?
Natuurlijk wel! Je hoeft jezelf echt niet altijd alles te ontzeggen. Op zijn tijd iets lekkers mag zeker wel. En dan kies je ook voor het aller-aller-lekkerste en ga daar dan mega van genieten. En wist je dat we bij The 1:1 Diet sinds kort heerlijke snack-boontjes in het assortiment hebben? Dat is echt guilt- free snacken. Een aanrader om zo nu en dan te nemen terwijl anderen aan de chips zitten. Ik kan alleen maar zeggen: geniet ervan. En we spreken af dat je vanaf nu stopt met die meeuwen te voeren. Deal?!

Roos Zantkuyl