De smaak van water


Het is regelmatig in het nieuws dat we te weinig water drinken. Terwijl water drinken zo belangrijk is! Wat doet water eigenlijk met ons?

Zo’n 2/3 van ons lichaam bestaat uit water. Voldoende water drinken zorgt dus voor een goede balans. Daarnaast helpt water drinken bij afvallen. Door (op een lege maag) een glas water te drinken verdwijnt vaak je hongergevoel. Ook helpt het drinken van water je lichaam om afvalstoffen kwijt te raken en is het heel goed voor je bloedcirculatie. Drink je onvoldoende water, dan krijg je dorst.

Drink genoeg en niet te koud

Pas echter wel op met het drinken van ijskoud water. Als we drinken dan krijgen onze hersenen een signaal waardoor we minder of geen dorst meer hebben. Hoe kouder we drinken, hoe sterker dit signaal is. Je begrijpt het al: als we een klein beetje, maar wel ijskoud, gedronken hebben dan kan ons dorstgevoel al weg zijn, terwijl ons lichaam nog lang niet voldoende water heeft gehad. Het is dus belangrijk om, als je iets kouds drinkt, ervoor te zorgen dat je ook voldoende drinkt.*

Het Voedingscentrum adviseert om elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Je mag koffie en thee ook meerekenen voor deze 1,5 tot 2 liter (probeer echter wel om suiker te laten staan). Zorg thuis of op je werk dat je een groot glas water binnen handbereik hebt, of een flesje of kan gevuld met water. Dit maakt het regelmatig water drinken makkelijker. Ook kun je in je telefoon een paar keer een alarm zetten om jezelf eraan te herinneren water te drinken. Daarnaast zijn er tegenwoordig allerlei apps die je hier ook mee helpen.

Heb je moeite met water drinken zonder een smaakje? Denk dan ook eens aan onze drankmixen. Een leuke en verantwoorde manier om een smaakje aan je water toe te voegen.

*Bron: voedingindezorg.nl


Inge Brekvoort
Marketing & communicatieadviseur