Eiersalade

6 november 2025 in
Eiersalade
Veerle van den Haak

Gezond en lekker eten? Dat kan!  

Vandaag op het menu: eiersalade.

Gezond en lekker eten? Dat kan!  

Vandaag op het menu: eiersalade.

Nodig voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 el magere kwark
  • 50 g komkommer, fijn gesneden
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl bieslook, fijngesneden
  • 1/4 tl kerriepoeder
  • Zwarte peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Kook de eieren tot ze hard zijn (ongeveer 8 minuten) en laat ze afkoelen.

Pel de eieren en maak de in een kommetje fijn met een vork. Je kunt natuurlijk ook een eiersnijder gebruiken om kleine blokjes te maken.

Meng het ei met de kwark, mosterd, bieslook en eventueel kerriepoeder. Breng op smaak met peper.

Voeg de fijngesneden komkommer toe voor extra frisheid en structuur.

Tip

Deze eiersalade is heel lekker in een slablad voor een frisse lunch!

Dit recept bevat per persoon

  • 1 portie eiwit
  • 50 g groente, bereid (1/5 portie)

Eet smakelijk!