Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: hamburgersalade.

Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: Hamburgersalat.

Nodig voor 1 persoon
- 125 g mager rundergehakt
- 75 g ijsbergsla
- 50 g komkommer
- 40 g augurk
- 30 g cherrytomaatjes
- 20 g rode ui
- 20 g geraspte 30+ kaas
Voor de saus
- 30 g magere kwark
- 1 tl mosterd
- 1 tl tomatenpuree
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- Zwarte peper
- Gedroogde dille naar smaak
Zo maak je het klaar
Bak het gehakt rul in een pan zonder extra vet. Je kunt het gehakt eventueel kruiden met een zwarte peper.
Snijd de sla, komkommer, augurk, tomaatjes en rode ui in stukjes.
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Leg de sla als basis in een kom, verdeel daarover de groenten, dan het warme gehakt en als topping de saus.
Als finishing touch strooi je de geraspte kaas er nog overheen.
Eet smakelijk!
Dit recept bevat per persoon
- 1 portie eiwit
- 200 g groente, bereid (4/5 portie)
- 4/5 portie zuivel
Eet smakelijk!