Kipsalon

27 oktober 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: kipsalon.

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: kipsalon.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g kipfilet
  • Halve courgette
  • 75 g ijsbergsla
  • 30 g komkommer
  • 50 g cherrytomaatjes
  • 75 ml magere kwark (voor de knoflooksaus)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 15 g geraspte 30+ kaas
  • 1 el olijfolie (voor het bakken)
  • Zwarte peper en gedroogde kruiden naar smaak (bijv. oregano, tijm)
Zo maak je het klaar

Snijd de courgette in dunne frietjes en meng ze met een halve eetlepel olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en peper. Bak ze 20 minuten in de oven op 200 °C en keer halverwege.

Snijd de komkommer en cherrytomaatjes in stukjes en zet opzij.

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in de rest van de olie met peper en kruiden tot gaar.

Maak een sausje van de kwark en geperste knoflook.

Leg de courgettefrietjes onderin een ovenschaaltje, verdeel de kip erover en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal even in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.

Top af met sla, tomaat en komkommer en serveer met het sausje ernaast of eroverheen.

Eet smakelijk!

Dit recept bevat per persoon

  • 250 g groente, bereid (1 portie)
  • 1 portie eiwit
  • 1 portie zuivel

Eet smakelijk!