‘Mac’ and Cheese courgetti

9 oktober 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: ‘Mac’ and Cheese courgetti.

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: aubergine lasagne.

Nodig voor 1 persoon

  • 150 g courgette, in dunne slierten gesneden of met een spiraalsnijder
  • 1/2 ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • 50 g magere kwark
  • 70 g geraspte 30+ kaas
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Snufje zwarte peper
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1/2 el fijngehakte bieslook of peterselie
  • 1 el olijfolie


Zo maak je het klaar

Maak slierten van de courgette en snipper de ui en knoflook.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes op laag vuur.

Voeg de courgetteslierten toe en bak ze 3 tot 4 minuten tot ze iets zachter zijn, maar nog een beetje bite hebben.

Meng in een kommetje de magere kwark, geraspte kaas, paprikapoeder, peper en mosterdpoeder tot een romige saus.

Zet het vuur lager en voeg het mengsel toe aan de pan. Roer goed door tot de kaas gesmolten is en alles goed gemengd is.

Garneer met bieslook of peterselie. Genieten maar!

Dit recept bevat per persoon

  • 150 g groente, bereid (3/5 portie)
  • 1/3 portie zuivel
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!