Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: ‘Mac’ and Cheese courgetti.

Gezond en lekker eten? Dat kan!
Vandaag op het menu: aubergine lasagne.

Nodig voor 1 persoon
- 150 g courgette, in dunne slierten gesneden of met een spiraalsnijder
- 1/2 ui
- 1/2 teentje knoflook
- 50 g magere kwark
- 70 g geraspte 30+ kaas
- 1/2 tl paprikapoeder
- Snufje zwarte peper
- 1/2 tl mosterdpoeder
- 1/2 el fijngehakte bieslook of peterselie
- 1 el olijfolie
Zo maak je het klaar
Maak slierten van de courgette en snipper de ui en knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes op laag
vuur.
Voeg de courgetteslierten toe en bak ze 3 tot 4 minuten tot ze iets zachter
zijn, maar nog een beetje bite hebben.
Meng in een kommetje de magere kwark, geraspte kaas, paprikapoeder, peper en
mosterdpoeder tot een romige saus.
Zet het vuur lager en voeg het mengsel toe aan de pan. Roer goed door tot de
kaas gesmolten is en alles goed gemengd is.
Garneer met bieslook of peterselie. Genieten maar!
Dit recept bevat per persoon
- 150 g groente, bereid (3/5 portie)
- 1/3 portie zuivel
- 1 portie eiwit
Eet smakelijk!