Traybake met zalm en groenten

29 maart 2025 in

Gezond en lekker eten? Dat kan! 

Vandaag op het menu: traybake met zalm en groenten.

Nodig voor 1 persoon

  • 125 g zalmfilet
  • 200 g groenten, bijvoorbeeld broccoli, cherrytomaten, paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • Paar takjes citroentijm
  • Peper naar smaak
Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten in hapklare stukken en verdeel ze gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

Besprenkel de groenten met een halve eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper, tijm en rozemarijn. Meng alles goed door elkaar. Leg de zalmfilet boven op de groenten op de bakplaat.

Besprenkel de zalm met een halve eetlepel olijfolie en kruid met peper en de kruiden. Leg er een paar takjes citroentijm bovenop.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot de zalm gaar is en de groenten zacht en licht gebruind zijn.

Serveer de traybake direct uit de oven, eventueel nog met wat extra kruiden naar smaak.

Dit recept bevat per persoon

  • 200 g groente, bereid (4/5 portie)
  • 1 portie eiwit

Eet smakelijk!